Petrică Dumitru

Servicii proiectare mobilă la comandă

Proiectant mobilă la comandă. Consiliere pentru produse personalizate de mobilier și dressinguri, mobilă de bucătărie, dormitoare. Măsurători și schițe 3D. Consiliere în mentenanța produselor. Reparații și modificări ale corpurilor de mobilier.

Zone prestări servicii

Toată România.

 

Proiectant mobilă la comandă.

InteriorPro: – În ce domenii ai mai lucrat, ce faci în prezent și de câți ani?

Petrică Dumitru: – Pregătirea mea de bază este de electrician, însă am lucrat foarte puțin în acest domeniu. În prezent lucrez ca proiectant mobilă la comandă și fac acest lucru de 20 de ani. Evoluția mea a fost una completă în sensul că am trecut prin toate etapele lucrului cu mobilierul. Am început de la montajul mobilei și am ajuns pe parcurs specialist în consiliere. Consiliez și proiectez mobilier personalizat de la bucătării până la dressing-uri și dormitoare. Ofer clienților mei produse customizate în funcție de preferințele și nevoile lor dar și de spațiul pe care îl am la dispoziție. În plus, sfătuiesc clienții în alegerea dimensiunilor, culorilor, materialelor și finisajelor mobilei. 

InteriorPro: – Ce anume te atrage la meseria pe care o ai acum?

Petrică Dumitru: – Jobul meu este unul aparte, ceea ce eu proiectez este gândit de mine, este original. Orice solicitare a clienților este o provocare pentru mine pentru că fiecare comandă înseamnă ceva diferit. De asemenea, am o satisfacție uriașă atunci când proiectul este finalizat și clientul este foarte fericit și mulțumit de cum le-am mobilat casa. Îmi place să mă informez despre orice este nou, sunt întotdeauna în căutarea inovației. Sunt o persoană curioasă de fel, atunci când sosesc pe piață produse noi vreau să le aflu toate detaliile lor, în profunzime.

dulap cu uși glisante și suprapozabil

Punctele forte sunt ideile și inspirația

InteriorPro: – Ce anume te recomandă ca fiind profesionist în ceea ce faci? Care sunt atuurile tale în fața clientului?

Petrică Dumitru: – Sunt multe motive pentru care cineva face parte din categoria profesioniștilor. În cazul meu, punctele forte sunt ideile și inspirația pe care le am în timpul unei discuții. Totodată, ascult clienții cu mult calm și mă pliez pe nevoile lor. Argumentez de fiecare dată ceea ce le propun.

Un alt atu reprezintă cunoștințele de service pentru mobilier pe care le-am acumulat la debutul carierei, așa am reușit să înțeleg multe aspecte și particularități ale mobilei. Știu cum se comportă fiecare material. Știu să folosesc materialul cel mai potrivit în funcție de caracteristici, de exemplu, rezistență, finisaj sau posibilitatea de a fi prelucrat într-un anume fel. Întrucât îmi doresc ca toate proiectele mele să iasă perfect, mă implic și în producția efectivă a mobilierului proiectat de mine, supervizând acest proces. Atunci când proiectele mele conțin produse migăloase, sunt prezent și la montaj pentru a mă asigura că totul o să arate exemplar. Datorită anilor mei de experiență, pot spune cu încredere că mă pricep să amenajez orice tip de încăpere.

Un proiect bun trebuie să fie detaliat

InteriorPro: – În toți acești ani te-ai confruntat cu clienți dificili? Cum ai detensionat situația respectivă și cum s-a încheiat proiectul?

Petrică Dumitru: – Din perspectiva unui proiectant mobilă la comandă sunt multe situații care pot să conducă la dificultăți. Unii oameni nu văd în spațiu sau nu înțeleg cum va arăta proiectul, altora le place cum arată mobila în magazin dar atunci când e montată la ei în casă, nu le mai place. Acest gen de situații le rezolv printr-o bună consiliere, printr-un proiect detaliat, cu toate caracteristicile produsului. Proiectul îmi folosește și pentru a reaminti clientului discuțiile precedente, iar prin argumente solide îl asigur că acela este produsul comandat de el. Prefer să previn aceste neînțelegeri prin a face în proiect o descriere amănunțită a produsului cu toate particularitățile sale. Sunt și clienți care aleg să monteze singuri dulapuri la comandă și în acest caz le ofer o schița de montaj pe înțelesul lor.

Proiecte importante

InteriorPro: – Povestește-mi pe scurt un proiect important pe care l-ai avut până acum. Cât a durat până la finalizare și care a fost valoarea proiectului, aproximativ?

Petrică Dumitru: – Îmi amintesc acum despre un proiect de dulapuri la comandă care a durat 4-5 săptămâni, cu o valoare în jur de 18.000 de lei. A constat într-un mobilier pentru dressing într-o cameră, pe doi pereți, în formă de „L”. Acest proiect a fost în întregime personalizat, după dorințele și nevoile clientului, dar și după limitările spațiului. Clientul și-a dorit ca toate fronturile, adică ușile și sertarele, să fie vopsite. Am folosit o combinație de materiale între PAL și MDF. Am primit câteva poze și schițe ale clientului, după care, provocarea a fost să ascund anumite imperfecțiuni ale camerei. Cred că am reușit. La acest proiect am supervizat chiar și pre-montajul în atelier, ca să mă asigur că îmbinarea ansamblului o să fie perfectă.

dressing în forma literei L

InteriorPro: – Câte schițe sau desene ai făcut pentru cel mai greu proiect al tău?

Petrică Dumitru: – De multe ori am făcut chiar și 3 variante de schițe pentru a-i face pe clienți să înțeleagă cum va arăta ansamblul de dulapuri la comandă. 

Cea mai grea parte a unui proiect este coordonarea

InteriorPro: – Poți spune ceva special despre un anume proiect?

Petrică Dumitru: – Un proiect special a fost să amenajez într-un magazin o zonă de trecere din partea de mobilier într-un spațiu destinat dressing-urilor. Cerința arhitectului a fost ca zona să arate ca un fel de portal, iar provocarea mea a fost să mă gândesc la modul de îmbinare a pereților și la siguranța clienților care trec prin magazin. Orice proiect este greu, întrucât este unicat. Dar cea mai grea parte a unui proiect este coordonarea unei echipe de montaj, cum să le explic colegilor că trebuie să arate proiectul la final.

InteriorPro: – Spune-mi cât de diversificate au fost proiectele pe care le-ai realizat, de la cel mai simplu până la cel mai extravagant.

Petrică Dumitru: – Pentru un proiectant mobilă la comandă simplu de realizat sunt noptierele și dulapurile simple. Proiectele complicate sunt cele destinate unor spații mici deoarece acestea trebuie să fie utilizate la maximum. Cel mai extravagant a fost un dulap de lung de 7 metri, pe toată înălțimea peretelui, în care am încorporat într-un compartiment și mașina de spălat rufe. Proiectul a fost special întrucât clientul a dorit ca dulapul să fie continuu, iar faptul că peretele era despărțit de o grindă, a fost o provocare să găsesc soluția potrivită. Împreună cu arhitecta am găsit o soluție ca ansamblul de dulapuri la comandă să fie continuu. Acest client a fost inițial și la alți doi producători de mobilă personalizată, dar a fost respins. Clientul a fost foarte încântat pentru că i-am realizat dulapul așa cum și l-a dorit.

ansamblu continuu de dulapuri pe perete

Mă întâlnesc cu clienții pentru fiecare solicitare

InteriorPro: – Ce relație ai cu clienții tăi? Cum păstrezi legătura cu ei? 

Petrică Dumitru: – Mă întâlnesc cu clienții pentru fiecare solicitare pentru a le explica într-un mod profesionist cum va arăta produsul în casa lor. Orice idee propusă de mine este argumentată, consider că este foarte important să justifici fiecare alegere, întrucât clienții capătă astfel mai multă încredere în tine. În general, majoritatea clienților revin pentru alte lucrări. Sunt în relații bune cu clienții mei, țin legătura cu ei și îi rog să mă sune pentru orice sfat. Cunosc în detaliu calitatea produselor pe care le vând, astfel pot oferi sfaturi pentru întreținerea mobilierului.

InteriorPro: – Cum anume decurge o întâlnire față în față cu un client? Există ceva aparte în modul tău de abordare?

Petrică Dumitru: – Prima interacțiune cu clientul este foarte importantă. Ascult ce spune clientul. Niciodată nu întrerup pe cineva înainte sa îmi explice care este viziunea lui asupra produsului. 

Situații emoționante

InteriorPro: – Spune-mi ceva ieșit din comun sau surprinzător ce ai făcut pentru un client și acesta a rămas plăcut impresionat.

Petrică Dumitru: – Sunt multe astfel de situații, cea mai impresionantă experiență pentru mine a fost amenajarea completă a unei case cu mobilier, cu bucătărie, cu corpuri de iluminat și alte piese de mobilier. I-am inspirat atât de multă încredere clientului, încât mi-a dat mână liberă să o montez pe toată în lipsa lui. Clientul nu a venit deloc pe parcursul procesului de amenajare, iar când am terminat, acesta a fost foarte impresionat de aspect și calitatea produselor. Păstrez și acum legătura cu el pentru mentenanță.

dulapuri cu uși din mdf

InteriorPro: – Sunt curioasă, care a fost cea mai ciudată reacție pe care o ții minte?

Petrică Dumitru: – Cea mai ciudată reacție pe care am experimentat-o cu un client a fost după montaj, când mi-a spus că produsul nu este cel comandat de el, deși atât pe factură, cât și în corespondență, schițe și fotografii, era ceea ce comandase… Am detensionat situația cu argumente, i-am amintit discuțiile noastre anterioare și astfel am reușit să îl asigur că acesta este produsul pe care și l-a dorit. În rest, clienții sunt foarte mulțumiți. Cea mai impresionantă situație la care am asistat, a fost cu o clientă care nu știa exact cum va arăta la sfârșit produsul comandat, îi era teamă, dar când a văzut finalitatea proiectului, chiar i-au dat lacrimile de fericire! Nu i-a venit să creadă cât de frumos a ieșit… Proiectul era greu, a durat 14 ore doar montajul, timp în care toată lumea era tensionată, dar acum sunt mândru că i-am îndeplinit visul acestei doamne.  

Nimic nu este imposibil!

InteriorPro: – În toți acești ani de experiență ți-ai format anumite principii, ai un motto după care te ghidezi în viața profesională?

Petrică Dumitru: – Da, pot spune că de fiecare dată când lucrez la un proiect dificil, îmi apare în minte gândul: „Nimic nu este imposibil!”. 

Petrică Dumitru
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.