Alexandra Burda

Servicii de design interior

Designer de interior. Decorarea ferestrelor, proiectare 2D și 3D pentru decorarea ferestrelor, simulare grafică 3D pentru amenajare cu mobilier și decorațiuni. Consiliere și măsurători pentru decorarea ferestrelor, consiliere în decorarea pereților cu tapet. Consiliere și proiectare pentru iluminarea locuinței, consiliere pentru covoare, consiliere materiale textile pentru locuință. 

Zone prestări servicii

Toată România.

Certificări

3D Studio Max – Vizualizări Arhitecturale cu Atelierele Ilbah și Renderthing – Program de Dezvoltare a cunoștințelor de specialitate în domeniul mobilierului și al designului interior

Designer de interior

InteriorPro: – În ce domenii ai lucrat până în prezent și de câți ani activezi în domeniul actual?

Alexandra Burda: – Am absolvit Facultatea de Management Turistic și Comercial în anul 2012 cu diploma de licență în Economie. În timpul studenției am desfășurat și activități extracurriculare, practice, în domeniul comerțului și relațiilor cu clienții, atât pe cont propriu cât și în cadrul universității. După finalizarea studiilor, am lucrat pe post de Office Manager în cadrul Centrului de consiliere psihologică Orange Pen Training Center. Job-ul a constat în organizarea evenimentelor, întâlnirilor și asigurarea relației cu clienții. Sunt deci o persoana activă, îmi place să ajut oamenii și doresc să îmi valorific constant înclinațiile pentru decorare, frumos și design de interior. Vreau să fac carieră în design de interior și îmi dezvolt continuu creativitatea  în acest domeniu începând din 2013. Mă ocup de proiecte legate de ambientarea locuinței cu tot ceea ce înseamnă decorațiuni, de la perdele, covoare, corpuri de iluminat până la micile accesorii.

InteriorPro: – Ce anume te atrage la meseria pe care o ai cum?

Alexandra Burda: – Îmi plac provocările și faptul că mereu pot veni cu idei noi de amenajare. Sunt încântată când îmi pot pune amprenta în decorarea caselor oamenilor și mă bucur cel mai mult atunci când am libertatea de a crea și de a lua decizii. Îmi place să cunosc oameni noi, să îi ajut să descopere soluții funcționale și inovatoare pentru nevoile lor de decorare și amenajare.

Îmi place să caut idei noi

InteriorPro: – Ce te recomandă ca profesionist în ceea ce faci? Care sunt atuurile tale în fața clientului?

Alexandra Burda: – Consider că atenția și răbdarea sunt foarte importante ca să ai o discuție deschisă cu un client. Bineînțeles, experiența și cunoașterea detaliilor reprezintă un avantaj și oferă încredere. Legătura pe care o stabilesc cu clienții chiar de la bun început este strâns legată de aflarea nevoilor lor, de înțelegerea a ceea ce este important pentru ei. În final reușesc să le depășesc așteptările prin sfaturile pe care le ofer. Și sunt curioasă! Îmi place să fiu mereu la curent cu noutățile în designul de interior și îmi place să caut idei noi de ambientare.

InteriorPro: – Te-ai confruntat și cu clienți dificili? Cum ai detensionat situația respectivă și cum s-a încheiat proiectul?

Alexandra Burda: – Am foarte multă răbdare, au existat și situații dificile, dar cu calm și încredere toate s-au rezolvat. Las oamenii să își exprime opiniile, îi ascult și împreună ajungem la soluția optimă. Încerc să mă apropii de clienții mei, pun întrebări și îi testez până văd că își găsesc ceea ce își doresc.

InteriorPro: – Povestește-mi pe scurt un proiect important pe care l-ai avut. Cât a durat până la finalizare și cât a fost valoarea proiectului, aproximativ?

Alexandra Burda: – Cel mai mare proiect pe care l-am avut a durat aproximativ 9 luni. La început am conceput variante de moodboard cu decorațiuni special alese în așa fel încât să se armonizeze cu mobilierul deja achiziționat. Amenajarea presupunea să încep cu decorarea ferestrelor cu perdele, draperii și galerii metalice. Ulterior am putut să fac pasul către alegerea celorlalte decorațiuni: covoare, textile de pat, pentru decorarea mesei, diverse decorațiuni din lemn, sfeșnice. Provocarea acestui proiect a fost decorarea ferestrelor din zona de dining, întrucât acestea aveau formă de hexagon. A trebuit să mă gândesc foarte bine cum să cadă perdelele astfel încât să arate estetic dar în același timp să fie și funcționale. Valoarea proiectului a fost de 150.000 lei.

Doar imaginația este limita

InteriorPro: – De obicei câte schițe faci la proiectele tale?

Alexandra Burda: – Pentru decorarea ferestrelor, schițele le realizez inițial de mănă, pe hârtie, cu toate dimensiunile. După prelucrarea pe calculator am schița finală cu toate caracteristicile dorite de client. În funcție de complexitatea proiectului, se poate ajunge la mai multe variante din care să alegem.

InteriorPro: – Spune-mi cât de diversificate sunt proiectele pentru decorarea ferestrelor, de la cel mai simplu până la cel mai excentric?

Alexandra Burda: – Proiectele simple sunt cele în care avem un geam drept. Cele complexe constau, de regulă, în decorarea ferestrelor din zona de zi a locuinței, cu ferestre multiple dispuse poligonal sau care urmează o linie curbă. În privința complexității designului, doar imaginația este limita. Cele mai extravagante modele de perdele și draperii sunt cele cu aplicații de pasmanterii cu pelmet, cu ciucuri, cu cristale decorative.

InteriorPro: – Cum ții legătura cu clienții tăi? 

Alexandra Burda: – Atenția pe care o acord unui client mă ajută să îi capăt încrederea și să se deschidă în așa fel încât să avem o relație profesională de lungă durată. Încerc să vin cu idei deosebite. Unele persoane nu sunt decise cum vor să decoreze. Fac tot posibilul să aflu cât mai detaliat atmosfera pe care clientul și-o dorește. Mulți dintre clienții mei revin pentru completări sau pentru proiecte noi. Alții mă recomandă prietenilor, lucru pentru care mă simt recunoscătoare.

Caut să ofer soluții personalizate

InteriorPro: – Cum anume decurge o întâlnire cu un client? Există ceva aparte în modul tău de abordare?

Alexandra Burda: – Pe fiecare client îl fac să se simtă special și important. Caut să ofer soluții personalizate. Recent am fost apreciată de un client pentru că am avut răbdare cu el. Am stat mai mult de o oră pentru a-i pune cât mai multe întrebări ca să descopăr ce anume își dorește pentru decorarea ferestrei.

InteriorPro: – Spune-mi ceva ieșit din comun sau surprizător pe care l-ai făcut pentru un client și acesta a rămas plăcut impresionat.

Alexandra Burda: – Am avut un proiect de amenajare a locuinței care a fost început de un alt coleg. Clientul respectiv nu era decis în privința soluției cea mai potrivită de finisaj și culoare pentru mobilier. Oscila între cireș și mahon. În momentul în care i-am preluat proiectul, am pus foarte multe întrebări, chiar i-am vizitat locuința și astfel am reușit să înțeleg gusturile sale. Clientul a rămas impresionat de felul cum am argumentat propunerea mea de finisaj. Se potrivea foarte bine arhitecturii și finisajelor deja existente în locuință.

Lucrez cu pasiune

InteriorPro: – Sunt curioasă, care este reacția clienților la final? 

Alexandra Burda: – Toți clienții sunt emoționați și nerăbdători să vadă totul aranjat. Sunt fericiți că în final proiectul s-a finalizat peste așteptările lor. Îmi amintesc că o clientă m-a îmbrățișat și a fost atât de încântată încât m-a invitat la inaugurarea casei. După câteva luni, fiind absolut îndrăgostită de ambianța creată, mi-a trimis o poză în care suprindea atmosfera din pragul sărbătorilor de iarnă.

InteriorPro: – Ce iți place cel mai mult în ceea ce faci?

Alexandra Burda: – Cel mai mult imi place diversitatea fiecărei zile! Mereu apare ceva nou, alte stiluri și alți clienți cu idei și dorințe speciale. Prin ceea ce fac îmi pun amprenta în amenajarea locuințelor lor. Îmi place să cunosc oameni noi, să discut cu ei. Îmi place să le propun variante de decorare în funcție de personalitatea lor, de stilul lor de viață, sau chiar să îi ajut să își descopere un stil propriu. Din toate aceste motive eu lucrez cu pasiune.   

InteriorPro: – Ai un motto după care te ghidezi în viața profesională?

Alexandra Burda: – Chiar am: „Dacă există o cale mai bună de a face lucrurile, găsește-o!”.

Alexandra Burda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.