amenajare cu dulap de colț
dulap de colț
dulap de colț

Dacă ai colțuri neutilizate în dormitor, ar fi cazul să vezi avantajele dulapului de colț. Utilizarea întregului spațiu pentru a păstra organizate hainele tale este un deziderat. Mai ales când spațiul este limitat, vrei să-l folosești integral. Un dulap obișnuit, datorită construcției lateralei te împiedică să te extinzi mai mult. Fie vei instala bare de haine, fie polițe, un dulap de colț te ajută să depozitezi hainele mai eficient.

dressing de colț

Folosește cât mai multe colțuri ale dressingului

Atunci când proiectezi toate funcțiunile dulapului din dressing ia în considerare extinderea dimensiunilor mobilierului. Există, sigur, o limită a proporțiilor dar este important să folosești cât mai multe colțuri ale camerei. Avantajele dulapului de colț trebuie exploatate de cât mai multe ori. Atunci când proiectezi amenajarea perimetrală a camerei începe cu dulapurile de colț și apoi caută să umpli spațiul dintre ele.

Programează chiar acum măsurători și consiliere pentru dulap de colț! click aici


Ce formă te avantajează pentru dulapul de colț

Majoritatea proiectelor au două variante de dulap de colț: la 90 de grade și la 135 de grade. Preferința pentru una sau alta dintre variante este dată de designul ușilor și de dimensiunile acestora. La dulapul de colț se pot folosi uși batante sau pliabile. Dimensiunile acestora din urmă sunt limitate de specificațiile balamalelor.

dulap de colț fără uși

Mânerele și ușile-oglindă

Materialul utilizat pentru ușile dulapului de colț este de regulă PAL-ul sau MDF-ul. Există posibilitatea placării ușilor cu sticlă colorată, oglindă sau chiar cu furnir natural. Înălțimea și în general proporțiile dulapului de colț dictează și proporțiile ușilor pentru corpurile laterale. Se urmărește obținerea unei simetrii a ușilor. De asemenea, amplasarea mânerelor respectă atât ergonomia și funcționalitatea cât și ritmul estetic.

avantajele dulapului de colț în dressing

Ușile glisante nu se folosesc la dulapurile de colț dar un astfel de sistem poate închide un colț al camerei. Vezi aici detalii despre sistemele de uși glisante.

Comandă chiar acum serviciul de măsurători și consiliere pentru dulap de colț! click aici

Descoperă aici mai multe proiecte de amenajări cu dulapuri pentru haine.

Avantajele unui dulap de colț
Etichetat pe:    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.