amenajare cu dulapuri la intrare
amenajare cu dulapuri la intrare
dulap cu cuier integrat în hol intrare

Dacă nu te-ai gândit să-ți amenajezi un dulap la intrare în zona holului, ar fi cazul să o faci. Orice locuință are o zonă tampon în holul de la intrare. Odată cu micșorarea spațiilor de locuit vine și diminuarea posibilităților de a depozita lucrurile din casă. Apare astfel nevoia de a construi dulapuri acolo unde este posibil. O zonă privilegiată în acest sens este zona intrării în locuință.

Programează chiar acum serviciul de măsurători și consiliere pentru dulap în holul de la intrare! click aici

Cum realizăm amenajări cu dulap în holul de la intrare

În mod tradițional, holul de la intrare ar trebui să conțină un cuier pentru haine. Dar printr-o construcție potrivită putem lărgi perspectiva pentru a integra aici spații pentru depozitat pantofi, haine pentru extra-sezon, umbrele etc. Așadar, chiar dacă integrează cuierul, o construcție de mobilier  mai amplă, care să utilizeze cât mai bine spațiul pe înălțime și lungime se impune de la sine. Pentru rezolvarea depozitării pe termen lung se pot folosi dulapuri suprapuse la înălțime. Pentru pantofi și genți se pot crea spații în zona inferioară și în lateral.

dulap în hol intrare
Proiect amenajare hol intrare

Ce alte funcțiuni putem cumula în zona intrării

În afara funcției de cuier și depozitare, uneori amenajările cu dulap în holul de la intrare au rolul de a separa spațiile. Sunt locuințe unde, odată intrat te trezești deja în living sau în open-space. Se poate crea mai multă protecție și intimitate folosind chiar amenajările cu dulap din holul de la intrare. Uneori acestea sunt doar etajere cu dublă față, alteori sunt construcții opace, masive, până în tavan.

Etajeră separatoare
Etajeră separatoare între intrare și living

Cuierul mascat în dulap sau nișă

De multe ori dorim să nu se vadă dezordinea din cuier și atunci avem soluția ascunderii acestuia într-un dulap sau în spatele unui sistem de uși glisante sau pliabile. Un astfel de sistem poate fi văzut în articolul dezvoltat aici. Ușile glisante se folosesc în special în spațiile înguste din holuri, unde ușile batante ar încurca circulația.

Cuier ascuns în dulap cu uși pliante
Cuier ascuns în dulap cu uși pliante

Comandă chiar acum serviciul de măsurători și consiliere pentru cuier în holul de la intrare! click aici

Amenajări cu dulap la intrare, în holul locuinței

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.