Șerban Szabo

Servicii de design de interior

Designer de interior. Consiliere pentru amenajare cu mobilier și decorațiuni. Proiectare 3D și 2D de ambiente. Proiectare și design de produs. Peisagistică. Realizare vitralii, semi-vitralii, fuziuni, design de sticlă pe uși. Machete și modelism.

Zone prestări servicii

România.

Certificări

Diploma de Arhitect de interior.

Designer de interior

InteriorPro: – În ce domenii sau specializări lucrezi și de câți ani?

Șerban Szabo: – Am făcut Facultatea de Arhitectură, am diplomă de arhitect de interior.

Am lucrat la început în domeniul producției în industria sticlei, în afacerea familiei. Apoi în domeniul producției publicitare, iar în acum sunt designer de interior. M-am specializat în consiliere, proiectare și amenajări de interior. În domeniul actual lucrez de 18 luni. În paralel lucrez și ca freelancer de la 19 ani.

 InteriorPro: – Ce anume te atrage la meseria pe care o ai acum?

Șerban Szabo: – Îmi place dinamica  pe care mi-o oferă jobul, lucrul cu oamenii. Faptul că îmbin cunoștințele în domeniul amenajării cu aptitudinile de vânzare îmi oferă o satisfacție foarte mare.

InteriorPro: Ce anume te recomandă ca fiind profesionist în ceea ce faci? Care sunt atuurile tale  în fața clientului?

Șerban Szabo: – Le induc încredere clienților mei, sunt prompt, am verticalitate și corectitudine. Scopul meu este ca la sfârșitul proiectului să îl văd satisfăcut pe client. Experiența pe care am dobândit-o de-a lungul timpului are un impact foarte mare în lucrul cu clienții. Sunt o persoană sociabilă, îmi place să descopăr caracterul omului, am o înclinație spre studiul personalităților oamenilor.

Mă aliniez cu solicitările clientului

InteriorPro: – Te-ai confruntat și cu clienți dificili? Cum ai detensionat situația respectivă și cum s-a încheiat proiectul?

Șerban Szabo: – Toate proiectele pe care le-am realizat s-au finalizat cu bine. Fiecare client are cerințele sale aparte. Ca designer de interior, provocarea pentru mine este să mă aliniez cu solicitările clientului. O situație devine dificilă atunci când ești la mijloc între client și furnizor și pierzi controlul asupra unuia dintre ei. De exemplu, când nu mai ai informații despre stadiul execuției.

InteriorPro: Câte variante ai făcut pentru cel mai greu proiect al tău?

Șerban Szabo: Pentru partea de sticlă, fiind vorba de artă, încerc să îmi găsesc mediul perfect pentru a crea, iar către client ajunge o singură variantă, viziunea mea.

Ca designer de interior, întotdeauna ofer clientului cel puțin o alternativă, lăsându-i astfel libertatea de a face singur alegerea potrivită pentru el. În același timp ofer clientului și consultanță în aceste alegeri. 

O simplă idee poate deveni un proiect

InteriorPro: Spune-mi cât de diversificate au fost proiectele pe care le-ai realizat, de la cel mai simplu până la cel mai extravagant.

Șerban Szabo: Proiectele mele pot începe să se contureze de la o simplă idee care poate deveni un proiect propriu-zis. Lucrând în diferite domenii, diversificarea este implicită. Proiectele mele pot fi de la decorarea unui spațiu prin vitralii sau obiecte de sticlă, fuzionate sau pictate, care înnobilează spațiul, pana la amenajarea integrală a unei locuințe.

Pe baza unui desen primit de la client, a trebuit să găsesc soluția cea mai bună de proiectare și prezentare a unui produs care urma să fie lansat la un eveniment.

Alt proiect interesant a fost decorarea în întregime a unei biserici cu vitralii tradiționale. La proiect am participat de la măsurători până la montaj, adică tăierea sticlei, montarea și pictura. Clientul a fost atât de încântat de cum a ieșit proiectul încât am primit de la el un alt proiect pentru o altă biserică, mai mare. Am fost acolo la inaugurare. Momentul în care am văzut expresiile pe fețele enoriașilor, reacția oamenilor la felul cum am renovat biserica, m-a impresionat.

InteriorPro: Ce relație ai cu clienții? Cum păstrezi legătura cu ei? Revin la tine?

Șerban Szabo: Clienții au revenit întotdeauna la mine pentru modul de abordare pe care îl am. Caut mereu să impresionez și să surprind prin autenticitate. Revin la mine pentru sfaturi, completări. Sunt disponibil mereu pentru clienții mei, atunci când apar oportunități pentru clienții mei sunt atent să le ofer aceste informații.

Mereu ofer pentru client ceva în plus

InteriorPro: Spune-mi ceva deosebit ce ai făcut pentru un client și acesta a rămas plăcut impresionat.

Șerban Szabo: Mereu încerc să ofer pentru client ceva în plus, o idee, un sfat, încă o variantă de amenajare. Astfel le câștig încrederea și îmi fidelizez clienții pentru a avea o relație profesională de durată. Am avut un proiect în care inițial am instalat vitralii atât la ferestre cât și la scara interioară. Dar ulterior acestui client i-am realizat și o placare cu sticlă în bucătărie și baie.

InteriorPro: Care este motto-ul după care te ghidezi în viața profesională?

Șerban Szabo: „Slavă Domnului că suntem cu toți diferiți!”

Șerban Szabo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!