Iulian Fințoiu

Servicii prestate

Proiectant mobilă de bucătărie. Măsurători, modelare și simulare 3D. Proiectare corpuri speciale de bucătărie, design mobilier de bucătărie. Consiliere pentru alegerea și amplasarea aparaturii din bucătărie.

Zone prestări servicii

Toata România.

 

Proiectant mobilă de bucătărie

 InteriorPro: – Ce specializări ai și de câți ani lucrezi?

Iulian Fințoiu: – De 3 ani lucrez ca proiectant mobilă de bucătărie. Am aplicat la un anunț, mi-a plăcut faptul ca jobul avea legătură cu pregătirea mea de bază. Am terminat Facultatea de construcții.

 La început am crezut ca o să fie simplu să vând mobilier dar apoi mi-am dat seama că nu este chiar așa. Trebuie să cunosc în detaliu toate aspectele, de la amplasarea în spațiul locuit a mobilierului până la caracteristicile tuturor gamelor de mobilier. Actualul loc de muncă este primul în acest domeniu, am început cu corpuri simple, standardizate, iar acum consider că proiectez „avioane”. 

mobilier clasic bucătărie
mobilier clasic bucătărie

InteriorPro: Ce anume te atrage la meseria pe care o ai?

Iulian Fințoiu: – Meseria de  proiectant mobilă de bucătărie îmi permite să fiu creativ prin ceea ce fac. Încerc să înțeleg ceea ce își dorește clientul, să ajut cu idei și să-i îndeplinesc visele în privința mobilierului dorit. Îmi place să interacționez cu clienții.

InteriorPro: Ce anume te recomandă ca fiind profesionist în ceea ce faci? Care sunt atuurile tale?

Iulian Fințoiu: – Sunt atent la ceea ce își doresc clienții, pun întrebări ca să aflu cât mai multe detalii despre visul lor. Atuuri sunt răbdarea și calmul. Pregătirea mea din facultate este tot un avantaj. Când am clienți care sunt hotărâți cu ceea ce vor, pot să stau cu ei de vorbă ore bune. Le transmit cât mai multe informații legate de mobilierul pe care urmează să îl cumpere.

Clienții înțeleg avantajele oferite

InteriorPro: In toți acești ani te-ai confruntat cu clienți dificili? Cum ai detensionat situația respectivă și cum s-a încheiat proiectul?

Iulian Fințoiu: – În aceste cazuri în primul rând ascult, apoi încerc să găsesc o soluție de comun acord. Dacă este nevoie aduc argumente în plus, iar la final clienții înțeleg avantajele oferite. Un exemplu: o clientă și-a comandat o bucătărie, iar în completare a dorit să fie agățată de perete o mobilă pentru veselă care era proiectată pentru podea. I-am explicat de ce nu se poate instala, dar clienta l-a achiziționat totuși. M-a sunat imediat după ce a văzut că nu se poate agăța spunând  că vrea să îl returneze.

InteriorPro: Povestește-mi pe scurt un proiect important pe care l-ai avut. Cât a durat până la finalizare, cât a fost valoarea proiectului?

Iulian Fințoiu: – Clientul despre care îți povestesc acum visa un mobilier de bucătărie italienească, dorea să aibă un perete doar cu coloane de depozitare.  Dorea și o insulă mare cu blat din cuarț. Era dificil de realizat, cuarțul fiind greu, flamba la mijloc și s-ar fi putut sparge. Soluția mea ca proiectant mobilă de bucătărie a fost să adaug o structură de rezistență cu profile metalice, ca să nu flambeze blatul. Special la acest proiect a fost și peretele din coloane. La sfârșitul proiectului clientul mi-a spus: „Uau! Nu mă așteptam să iasă atât de frumos!”. Valoarea proiectului a fost de 50.000 lei cu electrocasnice și a durat în jur de 3-4 luni.

Proiecte cu modificări minime în instalații și pereți

InteriorPro: Câte variante ai făcut pentru cel mai greu proiect al tău?

Iulian Fințoiu: – Fac multe schițe, cam 3-4. De față cu clientul fac o schiță la prima vedere, după aceea merg la client acasă pentru măsurători. Pe baza acestora mă apuc să fac proiectul în funcție de particularitățile spațiului, inclusiv țevi, prize, scurgeri. Apoi invit clientul în magazin să văd și feedbackul lui, vorbim despre culori. Mulți clienți sunt indeciși și se schimbă radical chiar și din punctul de vedere al culorilor preferate. Sfătuiesc clienții cum este mai bine să fie amplasate corpurile de mobilier de bucătărie astfel încât să fie modificări minime în instalații și la pereți.

InteriorPro: Spune-mi cât de diversificate au fost proiectele pe care le-ai realizat.

Iulian Fințoiu: – Cel mai simplu proiect poate avea cam 5 corpuri dacă clienții preferă electrocasnice care nu sunt încorporate în mobilier. Acum lucrez la un proiect mai extravagant: clientul își dorește foarte mult un spațiu de depozitare în stil scandinav, stil care nu este specific magazinului. Am încercat să rup liniaritatea bucătăriei proiectând coloanele mai înalte decât restul corpurilor suspendate, realizând în plan vertical un spațiu în forma literei U. Am reușit astfel să maschez țeava de gaz. Acest proiect este acum preferatul meu și abia aștept să îl văd finalizat.

Clienții s-au întors la mine cu proiecte pentru alte rude sau prieteni

InteriorPro:- Ce relație ai cu clienții? Cum păstrezi legătura cu ei? Revin la tine?

Iulian Fințoiu: – Pentru un proiectant mobilă de bucătărie, toată perioada proiectării este foarte dinamică. Vorbim aproape săptămânal, mai ales dacă urmează să își cumpere separat electrocasnice. Ne coordonăm în privința instalațiilor electrice, a acoperirilor de pereți cu faianță sau alte materiale. După montaj le cer clienților feedback. Anul acesta am avut 3 clienți care s-au întors la mine cu proiecte pentru alte rude sau prieteni.

InteriorPro: Cum anume decurge o întâlnire față în față cu un client? Ai un mod al tău de abordare?

Iulian Fințoiu: – De obicei ascult clientul ceea ce are de spus, pun pe hârtie  ceea ce-mi cere și pe parcurs discutăm avantajele și dezavantajele fiecărui aspect. Am întâlnit tot felul de clienți. Unii care voiau să fac proiectul doar în forma gândită de ei, alți clienți care m-au lăsat pe mine să mă ocup cap-coadă și clienți cu care lucrez în echipă.

Ceea ce fac eu are impact în viața oamenilor

InteriorPro: – Spune-mi ceva ieșit din comun sau surprinzător ce ai realizat pentru un client și acesta a rămas plăcut impresionat.

Iulian Fințoiu: – Un client a rămas impresionat de faptul că bucătăria a fost realizată fix la dimensiunile din proiect, în milimetri. Sincer, acest lucru este rar întâlnit și pentru un proiectant mobilă de bucătărie, pentru că sunt acceptate toleranțe la nivel de câțiva milimetri. Eu fac măsurătorile  exacte, la milimetru, și proiectez în  funcție de aceste dimensiuni.

InteriorPro: – Care este reacția clienților când au în casă tot ce au comandat?

Iulian Fințoiu: – Reacțiile cele mai bune sunt atunci când clienții mă felicită și îmi spun că a ieșit ca în revistă, sau fix așa cum le-am prezentat la început. Mi s-a mai întâmplat din partea unui client să mă invite la ei acasă la o cafea. Ținem și acum legătura. Urmează să le proiectez bucătăria  unor prieteni de familie. În plus au și o casă la țară și doresc ca tot eu să le proiectez bucătăria.

InteriorPro: – Ce îți place cel mai mult în ceea ce faci?

Iulian Fințoiu: – Cel mai mult îmi place că pot fi creativ. Ceea ce fac eu are impact în viața oamenilor cu care interacționez, le influențez opiniile și le dau sfaturi.

InteriorPro: Care este motto-ul după care te ghidezi în viața profesională?

Iulian Fințoiu: – „Nu lăsa pe mâine ce poți face azi”.

Iulian Fințoiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.