Diana Barbu

Servicii de design de interior

Proiectant bucătării și băi. Modelare și simulare 3D, proiectare corpuri de mobilier, proiectare mobilier pentru dressing, consiliere pentru alegerea și amplasarea aparaturii din bucătărie. Design de interior pentru întreaga casă.

Zone prestări servicii

Toată România.

Certificări

Diploma de Arhitect

Curs de proiectare Arhicad – finalizat cu diploma

 

Proiectant bucătării și băi

InteriorPro: – În ce domenii sau specializări lucrezi și de câți ani?

Diana Barbu: – Am terminat Facultatea de Arhitectură, am făcut proiectare de clădiri, apoi amenajări de clădiri de birouri, iar acum fac amenajări și design de interior pentru locuințe. Lucrez în domeniu de 8 ani. Îmi plac provocările, îmi face plăcere să amenajez un spațiu dificil. Sunt specializată în amenajarea bucătăriilor, a dressing-urilor și spațiilor de depozitare . Dar fac și amenajări complete ale locuințelor.

InteriorPro: – Ce anume te atrage la ceea ce faci acum?

Diana Barbu: – Îmi place să interacționez cu multă lume. Îi fac pe oameni să își îndeplinească visele. Îmi place să dau viață unor spații goale, fără suflet. De fiecare dată sunt încântată de cum îmi ies proiectele, le consider copii mei pentru că toate pornesc de la zero.

InteriorPro: – Ce anume te recomandă ca fiind profesionist în ceea ce faci? Care sunt punctele tale forte în fața clientului?

Diana Barbu: – În primul rând sunt atentă la detalii. Sunt foarte tipicară, îmi plac lucrurile practice, cred că orice piesă de mobilier trebuie să aibă mai multe utilități. Am imaginație în spațiu, văd în ansamblu. Atunci când mi se descrie un spațiu, îmi imaginez cum trebuie să arate fiecare piesă chiar înainte de a mă apuca să desenez. Faptul că am un background de arhitect mă ajută să controlez spațiul construit, să am soluții creative atunci când apar grinzi, stâlpi sau nișe.

 Atunci când clienții îmi arată schița casei, îmi dau seama imediat de posibilitățile de amenajare a spațiului și caut soluții care să fie atât frumoase cât și funcționale.

Prin răbdare și tact detensionez situații dificile

InteriorPro: – Te-ai confruntat cu clienți dificili? Cum ai detensionat situația respectivă și cum s-a încheiat proiectul?

Diana Barbu: – Chiar dacă un client este tensionat, eu trebuie să am o stare de calm. Aplic tehnica oglindirii cu acești clienți, de exemplu le zâmbesc și astfel ajung și ei să zâmbească. Le explic problemele care pot apărea sau care au apărut, le spun de ce au apărut și ce soluții am. Prin răbdare și tact detensionez aceste situații dificile.

 Majoritatea clienților vin la început deja tensionați de problema pe care o au, dar eu încerc să îi calmez, să le dau un pic din starea mea de optimism. Am observat că funcționează. Deci ofer clienților mei pe lângă servicii de design de interior, și mult optimism. Sunt multe momente în care clienții îmi spun că sunt „prea optimistă și zâmbitoare”. Dar astfel reușesc mereu să îi fac să plece fericiți de la biroul meu.

 Sunt creativă în îmbinarea frumosului cu utilul

InteriorPro: – Povestește-mi pe scurt un proiect important pe care l-ai avut. Cât a durat până la finalizare, cât a fost valoarea proiectului, aproximativ?

Diana Barbu: – Să îți povestesc despre un client, unchiul unui alt client căruia am avut plăcerea să îi proiectez mobilierul de bucătărie cu un an înainte. Am avut de amenajat întreaga casă, dormitoare, bucătărie, living, dining și holuri interioare. Clientul a dorit mobilier clasic dar cu linii simple. Mi-a plăcut arhitectura locuinței, era open-space. Pentru a delimita zona de dining de cea de bucătărie, am propus o peninsulă pentru a crea mai mult spațiu de lucru în bucătărie. Asta deoarece bucătăria era mică și în forma literei L. Tot eu l-am sfătuit și în alegerea  mobilierului care să se potrivească cu bucătăria. Cea mai mare provocare a fost amenajarea bucătăriei pentru că a trebuit să fiu creativă în îmbinarea frumosului cu utilul. Sunt mândră de cum a ieșit. Valoarea proiectului a fost în jur de 70.000 lei și a durat 2 luni.

InteriorPro: – Câte variante sau schițe ai făcut pentru cel mai greu proiect al tău?

Diana Barbu: – La fiecare client situațiile sunt diferite, în funcție de buget și nevoi, propun 3-4 variante. Dar au fost cazuri în care clienți indeciși au ales alt stil de amenajare și a trebuit să reiau toți pașii. Pentru proiecte dificile am făcut și 5 variante.

 Trebuie să fie totul ca la carte

 InteriorPro: – Spune-mi cât de diferite sunt proiectele pe care le-ai realizat, de la cel mai simplu până la cel mai extravagant.

Diana Barbu: – Spațiul determină dificultatea proiectelor. Spațiile mici sunt cele mai dificile pentru că trebuie să le încorporezi pe toate: funcțional, practic și estetic.

 Am avut un client caruia i-am vizitat locuința, spatiul destinat bucătăriei era restrâns, cu probleme de structură, cu grinzi, stâlpi, nișe. Țeava de gaz aparentă a fost o problemă, ea traversând mai mult din jumătatea spațiului la nivelul de instalare a mobilierului. Atât în partea de sus cât și în partea de jos. Plus că avea un perete oblic. Prima mea reacție a fost „cum rezolv acest spațiu?”. Dar l-am dovedit, cu zâmbetul pe buze. Atunci când proiectez țin cont de modul în care o să fie montat acel mobilier. Clientul a fost extrem de încântat de felul în care m-am descurcat și de cum s-a finalizat proiectul.

InteriorPro: – Ce relație ai cu clienții? Cum păstrezi legătura cu ei? Revin la tine?

Diana Barbu: – Tind să am o relație de prietenie cu clientul, încerc să îl fac să se simtă bine, râdem, glumim. Dar în același timp abordez proiectul cu profesionalism pentru că trebuie să fie totul ca la carte. Clienții mei revin pentru că le place să intreacționeze cu mine, revin pentru completări la bucătării sau la restul casei. În unele situații particip chiar și la montaj pentru a mă asigura că totul este perfect. Am avut un client care în ziua programată pentru montaj mi-a dat cheia casei și mi-a lăsat în grijă totul.

 Încerc să fiu disponibilă  oricând și sunt mereu optimistă

InteriorPro: – Cum anume decurge o întâlnire față în față cu un client? E ceva special în modul tău de abordare?

Diana Barbu: – Îmi place să îmi întâmpin clienții cu entuziasm, iar ei simt acest lucru. Încerc să răspund cât mai prompt, să găsesc soluții eficiente și rapide la problemele apărute. Clienții îmi mulțumesc pentru promptitudinea cu care le prezint soluțiile, încerc să fiu disponibilă  oricând și sunt mereu optimistă. Vreau să îi fac pe clienți să înțeleagă că orice problemă are și o rezolvare.

InteriorPro: – Spune-mi ceva ieșit din comun sau surprinzător ce ai făcut pentru un client și acesta a rămas plăcut impresionat.

Diana Barbu: – De exemplu, am terminat un proiect mai rapid decât era programat. Clientul își dorea mobilierul înainte de sărbători, atunci când de regulă sunt zero șanse să se întâmple. A fost extrem de surprins și fericit. Pot spune că i-am făcut un cadou de sărbători.

Cel mai mult îmi place să proiectez și să găsesc soluții

InteriorPro: – Care este reacția clienților când au în casă tot ce au comandat? Cea mai bună și cea mai ciudată reacție pe care o ții minte?

Diana Barbu: – Sunt foarte multumiți. La clientul cu montajul în preajma sărbătorilor am stat de dimineața până la 12 noaptea. Am depus efort ca să finalizăm atunci, nu mai puteam veni în altă zi, întrucât era o perioadă foarte aglomerată. Clientul a fost extrem de încântat de cum a ieșit. I-am rezolvat toate problemele de design de interior pe care le avea, am îmbinat estetica  mobilierului cu funcționalitatea. Am avut un sentiment profund de împlinire în momentul în care am văzut concretizat ceea ce eu mi-am imaginat în minte.

InteriorPro: – Ce îți place cel mai mult în ceea ce faci?

Diana Barbu: – Cel mai mult îmi place să proiectez și să găsesc soluții pentru rezolvarea problemelor de design de interior. Dacă colegii mei întâlnesc clienți cu proiecte dificile le spun să mi le dea mie. Îmi plac foarte mult provocările. Îmi place să am proiecte dificile și să le rezolv.

 

Motto-ul Dianei Barbu:

“Fiecare lucru are frumusețea lui, dar nu oricine o vede. Andy Warhol.”

Diana Barbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.