Bogdan Dragomir

Servicii de design de interior

Designer de interior. Proiectare 3D și 2D de ambiente. Proiectare și design de produs. Prezentări grafice. Consiliere și proiectare pentru iluminarea locuinței, consiliere pentru covoare, consiliere materiale textile pentru locuință. 

Zone prestări servicii

Toată România.

Certificări

Diploma de designer de interior la Facultatea de Arta Vizuală și Design, specializarea design interior – ambiental

Atestat în pictură

Designer de interior

InteriorPro: – În ce domenii sau specializări lucrezi și de câți ani?

Bogdan Dragomir: – Am terminat facultatea de Arta vizuală și design cu specializarea de design interior și ambiental.  Am lucrat apoi ca freelancer. De fapt am lucrat și în timpul studenției, apoi m-am angajat la o firmă de finisaje de interior și proiectare de design. Acum lucrez pentru unul dintre cele mai mari branduri de mobilier, este una dintre cele mai complexe companii în domeniul meu. Consiliez clienții pentru anumite stiluri și funcțiuni de amenajare. Proiectez orice tip de amenajare interioară.

InteriorPro: Ce anume te atrage la meseria ta?

Bogdan Dragomir: – Îmi place în primul rând interacțiunea cu oamenii și faptul că reușesc să le identific problemele ce țin de design de interior și să le rezolv. Totodată, mă simt mai îmbogățit  prin cunoașterea unor noi teme de amenajări, îmi place să capăt experiență în acest domeniu.

InteriorPro: Ce hobby-uri ai?

Bogdan Dragomir: – Pictura am considerat-o la capitolul hobby-uri deși am atestat în pictură, pot să și predau copiilor. Îmi mai place baschetul, am jucat baschet de performanță 4 ani în liceu, îmi plac filmele. În general sunt o persoană activă.

InteriorPro: Ce anume te recomandă ca fiind profesionist în ceea ce faci? Care sunt punctele tale forte în fața clientului?

Bogdan Dragomir: – Deschiderea este cea mai importantă, nu privesc clientul ca o potențială sursă de venit ci îi propun o colaborare, eu fiind total deschis raportat la nevoile lui. Îmi asum responsabilitatea în ceea ce vorbesc cu clienții mei, sunt prompt, respect ceea ce promit. Sunt mereu pozitiv atunci când stau de vorbă cu cineva.

Sunt mereu atent la nevoia clientului.

 InteriorPro: Te-ai confruntat și cu clienți dificili? Cum ai detensionat situația respectivă?

Bogdan Dragomir: – Nu am avut probleme cu clienții mei pentru că am încercat mereu să previn astfel de conflicte cu clienții. Le spun că toate problemele se vor rezolva.

InteriorPro: Povestește-mi pe scurt cel mai mare proiect pe care l-ai avut până acum. Cât a durat până la finalizare, cât a fost valoarea proiectului, aproximativ?

Bogdan Dragomir: – În anul 1 de facultate am avut un proiect împreună cu un coleg, o cafenea-restaurant cu două etaje. Stilul dorit de client era unul exotic, cu influențe din stilul marocan. La acest proiect am făcut o amenajare completă, am pus mobilierul, am ales culorile, am făcut fațada, chiar și logo-ul și comunicarea prin  publicitate. Proiectul a durat 3 luni cu tot cu manoperă, am lucrat aproape zilnic. Am întâlnit și dificultăți, în sensul că a trebuit să mă gândesc la obiecte care să intre în buget. Eu mă simt împlinit atunci când fac ceea ce îmi place, iar când văd finalul, satisfacția mea este uriașă. Clienții au fost și ei foarte mulțumiți de cum a ieșit amenajarea.

InteriorPro: Cât de “pe fază” ești atunci când vorbești cu clienții? Îți manifești creativitatea pe moment?

Bogdan Dragomir: – În primul rând sunt mereu atent la nevoia clientului. Mă concentrez pe acest lucru și reușesc să duc comanda la bun sfârșit și să îl fac pe client să fie mulțumit. Cât privește manifestarea creativității, asta depinde de subiectul abordat de client. Unii știu foarte bine ce vor, alții te lasă pe tine să construiești liber.

Este important să cunosc în detaliu activitățile locului pe care urmează să-l amenajez

InteriorPro: Dacă un client nu are format un gust pentru un stil anume cum îl ajuți să și-l găsească?

Bogdan Dragomir: – Prin întrebări. Pun întrebări nu neapărat despre stil cât despre viața lui, ce hobby-uri are, ce îi place. După vârstă și mai ales după îmbrăcăminte îmi pot da seama de stilul său. După aceea selectez câteva variante de stiluri și i le expun clientului. Le discutăm și alegem împreună. De asemenea, mai este important să cunosc în detaliu activitățile locului pe care urmează să-l amenajez. De exemplu o cafenea unde se ascultă  jazz, nu pot să o fac sa arate ca un bar rock.

InteriorPro: Câte variante sau schițe ai făcut pentru cel mai greu proiect al tău?

Bogdan Dragomir: – Am avut de amenajat o casă în stil mediteranean, clientul a fost destul de pretențios și a trebuit să fac multe schițe și randări. La început am discutat foarte mult despre stilul eco – design cu texturi și finisaje cât mai natural. Dar apoi mi-am dat seama că arhitectura casei era într-un  stil pornit din Grecia antică. Pentru a face un echilibru între interior și exterior a trebuit să mă documentez mai mult despre genul acesta de amenajări. În final a ieșit un frumos stil clasic cu influențe mediteraneene.

Un proiect de design de  interior este foarte subiectiv

InteriorPro: Spune-mi cât de diversificate au fost proiectele pe care le-ai realizat, de la cel mai simplu până la cel mai extravagant.

Bogdan Dragomir: – Niciun proiect nu este la fel, mai ales un proiect de design  interior este foarte subiectiv, nu este ca și arta. Când pictezi îți atragi oamenii care preferă același stil cu tine. Cel mai simplu proiect a fost amenajarea unui apartament cu două camere, în stil scandinav. Iar cel mai complex proiect a fost cel cu cafeneaua.

 InteriorPro: Ce relație ai cu clienții? Cum păstrezi legătura cu ei? Revin la tine?

Bogdan Dragomir: Încerc să nu am cu clienții o relație formală de tip beneficiar-proiectant. Încerc să mi-i apropii, să avem o relație de prietenie, pun accent pe ajutorul oferit. Unii clienți mă apreciază pentru această sinceritate, alții vor să păstrăm  relația de beneficiar-proiectant. Le  respect deciziile.

Îmi place să colaborez cu oamenii, nu mă concentrez pe obiecte

InteriorPro: Cum anume decurge o întâlnire față în față cu un client? Există ceva aparte în modul tău de abordare?

Bogdan Dragomir: – Nu există bariere între mine și clienți. Clienților mei le pun foarte multe întrebări pentru că încerc să înțeleg exact care sunt nevoile lor. Îmi place să colaborez cu oamenii, nu mă concentrez pe obiecte. Clienții se întorc la mine pentru că sunt o persoană deschisă, sociabilă.

InteriorPro: Spune-mi ceva ieșit din obișnuit, surprinzător, ce ai făcut pentru un client și acesta a ramas plăcut impresionat.

Bogdan Dragomir: – Pentru proiectul de design interior cu cafeneaua, am lucrat și la execuție. Eu și colegul meu aveam mereu acolo haine de schimb întrucât vopseam. Am proiectat și instalat mobilierul din paleți, am pus tapet. Toate acestea le-am făcut pentru că îmi doream foarte mult ca clientul să fie mulțumit. Chiar l-am surprins cu acest fel de implicare.  

InteriorPro: Ce îți place cel mai mult în ceea ce faci?

Bogdan Dragomir: – Partea de creație și satisfacția pe care o am atunci când văd bucuria clienților la finalul proiectelor. Asta mă motivează.  Cu cât proiectul e mai complex, cu atât sunt mai motivat, atât creativ cât și profesional. Din fiecare discuție cu un client învăț ceva nou, îmi vin idei noi, adopt alte stiluri.

InteriorPro: Care este motto-ul după care te ghidezi în viața profesională?

Bogdan Dragomir: – „Lucrez cu oamenii, nu cu obiectele”.

 

Bogdan Dragomir
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.