Cât costă și cum confecționezi singur o mască de calorifer

Proiect mască de calorifer în regim DIY – bricolaj

Proiectul își propune să ofere informații complete despre materialele necesare pentru confecționarea unei măști de calorifer DIY și dimensiunile ei utile.  Materialele se pot achiziționa ca atare dintr-un magazin de bricolaj sau DIY. Părțile componente nu necesită găuriri sau frezări, cu excepția decupajelor pentru plintă sau țevi. De asemenea, piesele nu necesită lipiri (asamblarea este demontabilă) cu excepția profilelor decorative de colț, din lemn. Acestea se pot lipi simplu, cu silicon.

Pentru orice informații suplimentare, datele noastre de contact sunt: tel. 0720.333.633, e-mail contact@interiorpro.ro . 

calorifer
Masca este potrivită pentru un calorifer cu dimensiunile maximale L.62,8 l.18,0 H.78cm

Sumar dimensiuni pentru mască și calorifer DIY

Masca de calorifer la care face referire acest proiect are aceste dimensiuni de gabarit (maximale): lungime 80cm, adâncime 25cm și înălțime 82cm. Pentru alte dimensiuni ale măștii se vor folosi alte materiale, cu dimensiuni apropiate, achiziționate în același mod, de la magazinele DIY sau cele de bricolaj.

Dimensiunile măștii de calorifer din proiect (vedere din față)
Dimensiunile caloriferului (vedere din spate)

Prețul final pentru masca de calorifer DIY, 207,1 lei

Prețul total al pieselor componente, la data publicării acestui articol, așa cum au fost ele folosite în proiect este de 207,1 lei. Acest preț include subansamblele din lemn folosite precum și elementele de feronerie detaliate mai jos. Ca observație, am utilizat produse de la același magazin, chiar cu riscul de a nu alege cele mai bune prețuri din piață pentru materiale similare.

Nr. Crt.TipLungimeAdancimeInaltimeMaterialFinisajPret unitarNecesar cantitateValoare
1Placă cu lamele59421615pinnatur39155,00
2Placa lemn80025018pinnatur20120,00
3Placa lemn80020018pinnatur19238,00
5Profil lemn20004020pinnatur25125,00
6Profil lemn24004040pinnatur36,9136,90
7Coltar metalic pentru asigurare in perete504025otelcromat2,14524,29
8Coltar metalic303015otelcromat0,89565,37
9Conector plat60152otelcromat2,7821,60
10Holsurub163otelzincat0,01935480,93
Total207,1
Piese componente mască de calorifer

Serviciu oferit: poți apela la serviciile noastre de măsurători și consiliere pentru realizarea unei măști de calorifer DIY, aici. Uneori o părere avizată despre funcționalitatea și designul sau stilul dorite este importantă și ea se poate obține doar de la fața locului.

Vezi aici alte informații legate de realizarea la comandă a măștilor de calorifer.

Descrierea produsului

Presupunem că se dorește mascarea unui calorifer cu dimensiunile maximale L.62,8 l.18,0 H.78cm, măsurate la extremitățile caloriferului. Este de înțeles că pentru calorifere cu dimensiuni egale sau mai mici (pe toate laturile), masca din proiect va putea fi folosită. Dimpotrivă, dacă una sau mai multe dintre dimensiuni sunt depășite, proiectul va trebui modificat pe acele laturi.

Masca va avea culoarea materialelor achiziționate, în acest caz pin natur. Există posibilitatea achiziționării materialelor deja vopsite în culoarea alb, prețul putând diferi. De asemenea, pinul natur se poate vopsi sau lăcui în altă culoare, conform dorinței beneficiarului (vopsirea și lăcuirea nu fac obiectul acestui proiect). Masca se agață de perete iar prețul va include și colțarele de prindere de perete. S-a lăsat un spațiu de câte 2 cm pe fiecare latură a caloriferului, astfel încât masca este plasată, la interiorul ei, la distanța de 2 cm de orice extremitate a acestuia.

Cum se montează masca de calorifer DIY

Pentru început, se folosesc cei 8 conectori plați pentru a prinde de panoul lamelar, pe fiecare latură, 4 profile de lemn, ca în imaginea de mai sus. O observație: panourile frontale ajustabile și placa superioară de lemn sunt elementele ce își pot modifica dimensiunile pentru a realiza o mască mai lungă sau mai scurtă, după dimensiunile caloriferului.

După conectarea elementelor frontale, se prind de acest ansamblu picioarele (panourile) laterale cu ajutorul colțarelor metalice (4 bucăți, câte 2 pentru fiecare picior). Apoi se montează placa superioară prinzând-o tot cu ajutorul colțarelor (2 bucăți), de panourile laterale folosite pe post de picioare. La final se suprapun (prin lipire) cele două profile decorative de colț pe muchiile frontale ale măștii.

Dacă este necesar, se poate realiza la sfârșit și o prindere în perete a măștii de calorifer.

Avantaje și dezavantaje legate de acest proiect

Materialele: fiind folosit lemn de pin natur, finisajul acestuia poate să nu se potrivească altor interioare în afara celor rustice. Avantajul este că pinul poate fi vopsit în culoarea și luciul dorite. Elementele din lemn au un grad decent de finisare fără să fie necesară o șlefuire suplimentară. Nu cunoaștem foarte multe despre gradul de uscare al lemnului fiind de așteptat ca acesta să lucreze, să se deformeze, în anumite condiții de temperatură și umiditate. Se poate atenua acest fenomen sigilând cu lac elementele de lemn.

Mască de calorifer DIY

Construcția și prelucrarea: elementele sunt achiziționate aproape toate la dimensiuni care să nu necesite ajustări ulterioare. Cu toate acestea vor fi necesare unele tăieri în lungime ale elementelor și unele decupări pentru țevi și plintă. Ulterior tăierilor este necesară și șlefuirea acestor zone. Avantajul unei asamblări demontabile este evident dacă privim proiectul din punctul de vedere al manipulării, transportului și depozitării pieselor.

Serviciu oferit: poți apela la serviciile noastre de măsurători și consiliere pentru realizarea unei măști de calorifer DIY, aici. Uneori o părere avizată despre funcționalitatea și designul sau stilul dorite este importantă și ea se poate obține doar de la fața locului.

Cât costă și cum confecționezi singur o mască de calorifer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.