dulapuri cu uși glisante
dulapuri cu uși glisante
Dulapuri cu uși glisante

În nișele potrivite, închiderile cu uși glisante sunt o soluție la îndemână. În special în holurile din zona intrării în locuință dar și în camere există stâlpi și grinzi care dau un aspect neregulat pereților. Aceste neregularități pun multe probleme în special atunci când vrei să profiți de spațiul respectiv. Cum poți valorifica spațiul? De exemplu, pentru a amplasa un dulap, un cuier sau altă mobilă pentru depozitare. Vezi aici un articol despre dulapurile plasate în zona intrării.

Programează o întâlnire pentru a explora împreună opțiunea ușilor glisante în locuința ta.

Acest gen de închidere este utilizat la dressinguri și holuri înguste. Sunt disponibile multe materiale și culori astfel încât alegerea este simplificată.

Schiță componente închidere cu trei uși glisante
Schiță componente închidere cu trei uși glisante

Se face o măsurătoare atentă

O astfel de problemă necesită mai întâi o măsurătoare atentă. În afară de dimensiunile principale ale închiderii – lungime și înălțime – se verifică dacă podeaua și tavanul sunt orizontale. Se verifică dacă pereții laterali sunt verticali (nu este o glumă). Este important să verifici daca există încălzire prin pardoseală care trebuie ferită de prinderile șinelor.

închidere cu uși glisante în hol intrare
închidere cu uși glisante în hol intrare

Pentru pereți sau tavane neregulate sau chiar înclinate există soluții de proiectare specifice, doar imaginația proiectantului este limita. După găsirea unei soluții tehnice de proiectare te gândești cum să alegi culorile materialelor pentru uși și elementele de glisare (șine și profile).

Închidere cu trei uși glisante segmentate

În funcție de buget, de efectul spațial dorit dar și de stilul de mobilare poți alege materiale mai simple sau mai spectaculoase. Variantele sunt: PAL, sticlă colorată, oglidă clară sau fumurie sau, de ce nu, un print cu o fotografie personalizată.

Comandă chiar acum serviciul de măsurători și consiliere pentru închidere cu uși glisante! click aici

Limitările închiderilor cu uși glisante

În spațiile unde nu se poate găuri podeaua (de exemplu la încăperile cu încălzire în pardoseală) șinele se fixează cu adeziv. O altă limitare este dată de lungimea maximă a profilelor pentru uși, în funcție de producător.

Ai nevoie de mai multe informații despre închiderile cu uși glisante?

Scrie mai jos un comentariu la acest articol sau completează un formular aici și putem reveni cu o ofertă concretă la problema ta de amenajare. Nu uita, avem nevoie de: dimensiunile nișei – pe toate laturile – și de materialele ușilor pentru a estima un cost și un termen de execuție. Fotografiile sunt utile mai ales dacă există particularități (stâlpi, grinzi) pe perimetrul închiderii.

Cum realizezi simplu o închidere cu uși glisante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.