mască funcțională cu sertar

Mască de calorifer din MDF, vopsit alb mat

Mască de calorifer la comandă, din MDF, vopsit alb mat

Masca de calorifer crește eficiența energetică?

Există diverse opinii privind alterarea eficienței energetice a caloriferului dacă folosim o mască de calorifer la comandă. Deși beneficiile principale ale măștii de calorifer sunt cele estetice și funcționale, acestea nu ar trebui anulate de o eventuală scădere a eficienței caloriferului.

Un calorifer radiază căldura în jurul lui, mai cu seamă în sus. Dar caloriferul se instalează pe pereții camerei ce dau spre exterior. Astfel, o bună parte din căldură se consumă și pentru încălzirea peretelui rece.

spumă izolatoare
Spumă izolatoare
izolație
Izolația este aplicată pe spatele măștii de calorifer pentru a direcționa căldura spre interior

De asemenea, un calorifer neacoperit are tendința să circule înspre tavan aerul încălzit. În ambele situații comentate, doar o anumită parte a căldurii radiate este  trimisă spre interiorul camerei.

Soluția problemei? O mască de calorifer cu un spate ce izolează peretele și reflectă căldura spre interiorul camerei. Mai mult, recomandăm prelungirea izolației și sub topul măștii de calorifer. Astfel, se izolează termic polița superioară ce se poate utiliza, de exemplu, pentru etalarea obiectelor de decor sau a ghivecelor cu flori. Sau, deasupra poliței se poate instala televizorul.

Programează chiar acum o discuție cu noi despre cum poți crește utilitatea măștii de calorifer! click aici

Masca de calorifer: ce materiale alegem?

mască de calorifer cu top lemn masiv
Mască de calorifer cu top din lemn masiv
mască de calorifer din metal
Mască de calorifer din metal 

Atunci când începem discuția despre proiectul unei măști de calorifer ne interesează în primul rând ceea ce beneficiarul dorește să obțină în final. Aspectul vizual, funcționalitatea, rezistența, prețul sunt puncte cheie ale discuției despre materiale.

Fiecare aspect din cele enumerate influențează materialele pe care le alegem. În general beneficiarii își doresc în primul rând să schimbe mult în bine imaginea inițială a peretelui. Deci forma, culoarea și finisajul determină lista de opțiuni pentru materiale. Putem alege un material cu care se poate construi ușor, precum lemnul. În funcție de posibilitățile de prelucrare, preț și de aspect putem opta pentru  PAL, MDF sau lemn masiv. Putem alege un material ieftin precum PVC care de asemenea poate fi prelucrat, dar oferă finisajul plasticului iar în timp se îngălbenește. De asemenea, se poate alege metalul ca soluție tehnică și estetică. Uneori, proiectantul combină aceste materiale pentru a valorifica ceea ce are mai bun fiecare dintre ele.

Masca de calorifer la comandă: ce funcționalități adăugăm?

Rolul estetic al măștii de calorifer este ușor de înțeles. Dar ce alte funcționalități putem prevedea pentru a utiliza pe deplin spațiul? Polița superioară sau capacul măștii de calorifer poate fi utilizată pentru expunerea de obiecte de decor. Polița însăși poate fi decorativă dacă alegem să o fabricăm din materiale precum lemnul masiv sau piatra. Putem să integrăm toată masca într-o etajeră, extinsă atât în lateral cât și deasupra, pentru a folosi pentru depozitare întreg peretele din vecinătate. Putem să integrăm sertare deasupra sau în lateralul măștii de calorifer. Dacă situația o cere, putem transforma masca într-o mobilă de accent, un punct focal al peretelui respectiv.

mască de calorifer cu etajeră laterală
Mască de calorifer cu etajeră laterală
mască de calorifer cu etajeră superioară
Mască de calorifer cu etajeră deasupra

Masca de calorifer: de ce se fabrică doar la comandă?

Orice mască de calorifer are caracteristici unice. Unicitatea ei determină și etapele de măsurare, de proiectare și ulterior de producție. Un proiect la comandă are succes dacă există o bună colaborare între părțile implicate. Măsurătorile și consilierea proiectantului sunt urmate de evaluarea cu beneficiarul a soluțiilor constructive. După aprobarea proiectului, a prețului și a termenului de livrare, proiectul se execută. Există de obicei temeri ale clienților legate de mobila la comandă. Necunoașterea etapelor pentru realizarea produsului, necunoașterea detaliilor tehnice și constructive, teama de pierdere a controlului asupra termenului de livrare și a prețului sunt doar câteva. Cunoaștem aceste sensibilități și venim în ajutorul clientului cu tot profesionalismul pe care experiența noastră îl susține.

Comandă chiar acum serviciul de măsurători și consiliere pentru mască de calorifer! click  aici

Mască de calorifer la comandă
Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.