Aurel Merezeanu

Servicii de proiectare

Proiectant bucătării și băi. Modelare și simulare 3D, proiectare dressinguri, proiectare corpuri speciale de bucătărie. Design mobilier de bucătărie, consiliere pentru alegerea și amplasarea aparaturii din bucătărie.

 

Proiectant bucătării și băi

InteriorPro: – În ce domenii lucrezi și de câți ani?

Aurel Merezeanu: – Am terminat facultatea de geologie și am urmat această profesie timp de 4 ani. Apoi am lucrat într-un centru de informație și consultanță IT unde am predat informatică din 1995 până în 2004.

Acum ofer consultanță pentru amenajarea de bucătării și băi și sunt proiectant pentru mobilă de bucătărie. Lucrez în acest domeniu din 2004 până în prezent. Am o experiență relevantă și în consultanță pentru dotarea bucătăriei cu electrocasnice încorporabile. Ofer consultanță și proiectare pentru dressinguri la comandă pe dimensiuni, culori și cu materiale dintre cele mai diverse. Colaborez direct cu diverși producători pentru a realiza și instala în casele clienților produsele la care ei visează. 

14 ani de profesie

InteriorPro: – Ce anume te recomandă ca fiind profesionist în ceea ce faci? Care sunt punctele tale forte în fața clientului?

Aurel Merezeanu: – În primul rând, experiența acumulată în cei 14 ani de profesie își spun într-adevăr cuvântul. Din miile de proiecte pe care le-am realizat cu succes am învățat să lucrez eficient. Pentru a oferi clienților mei mobilă de bucătărie de cea mai bună calitate pentru bugetul lor, în cel mai scurt timp posibil.

Ceea ce consider că mă recomandă ca profesionist este faptul că știu cum să creez o relație între mine și interlocutori astfel încât să le identific nevoile. Îmi tratez toți clientii cu respect, cu calm, iar aceste atuuri mă ajută să le câștig încrederea și, implicit, să le ofer cele mai bune sfaturi. 

Îmi plac provocările

InteriorPro: – Povestește-mi, te rog, despre un proiect important pe care l-ai avut până acum. Cât a durat până la finalizare, cât a fost valoarea proiectului, cu aproximație?

Aurel Merezeanu: – Un proiect important pe care l-am avut de curând a fost unul triplu! Spun „triplu” pentru că acest client mi-a cerut să îi amenajez două bucătării și dressinguri în toată casa. Dorințele clientului au fost foarte specifice și minuțioase, țin minte și acum că pentru prima mobilă de bucătărie a vrut ca toate corpurile să fie până în tavan. A vrut ca bucătaria să conțină spații deschise în partea superioară, o peninsulă obligatoriu, iar hota să fie în așa fel încât să nu se vadă. Cred că i-am inspirat foarte multă încredere în discuțiile cu dumnealui încât pentru a doua bucătărie mi-a dat mână liberă și mi-a spus să o amenajez cum vreau eu! Cele două bucătării au însumat 165.000 lei, iar dressingurile 44.000 lei. Finalizarea acestui proiect a durat 4 luni, din care prima lună a fost pentru proiectare și negocieri. 

InteriorPro: – Câte variante sau schițe faci înainte să înceapă proiectarea propriu-zisă? 

Aurel Merezeanu: – Toate proiectele mele încep cu o foaie și un creion, după care mă apuc să le desenez pe calculator. În general clienții mei aprobă proiectul chiar de la prima variantă. Însă în cazul amenajărilor mai complexe pot fi necesare până la trei variante pentru a cădea de acord cu clientul. 

Un client poate cere orice

InteriorPro: – Sunt curioasă cât de diverse au fost proiectele pe care le-ai realizat, de la cele mai simple până la cele mai extravagante?

Aurel Merezeanu: – Cea mai simplă mobilă de bucătărie pe care am vândut-o a avut doar 7 corpuri. Mi-a făcut mare plăcere să am acest proiect deoarece, a fost o provocare pentru mine sa o amenajez în așa fel încât să impresioneze clientul chiar și prin simplitatea sa.

În cazul unei bucătarii complexe sau speciale, cum îmi place mie să îi spun, clientul are câteva cerințe aparte. Din acest motiv este și cel mai greu de realizat. În primul rând, din punct de vedere al culorilor, clientul poate cere o combinație de nuanțe, unele chiar unicat, care nu există ca atare în paleta furnizorilor. Unui client a trebuit să-i creez un panou customizat, de dimensiunile unui perete, cu dungi perforate. Pentru acest lucru am fost nevoit să realizez schița în colaborare cu fabrica pentru a fi sigur că o să fie finisată așa cum și-a dorit clientul. Aproape toată mobila de bucătărie a fost realizată la comandă, după specificațiile primite, până și mânerele au fost customizate special pentru acest client.

Pun pasiune în ceea ce fac

InteriorPro: – Ce relație ai cu clienții tăi? Revin la tine?

Aurel Merezeanu: – Toți clienții revin la mine pentru sfaturi, completări și rămân plăcut impresionați. Mă laudă majoritatea persoanelor, iar reacțiile lor sunt mereu entuziaste și sunt foarte mulțumiți de cum a ieșit proiectul.

InteriorPro: – Ce îți place cel mai mult în ceea ce faci?

Aurel Merezeanu: – Eu abia aștept să ajung la muncă, îmi place să ajut clienții, să interacționez cu ei, să le dau sfaturi. În zilele noastre trebuie să depui mai mult efort ca să te aprecieze un client, întrucât competiția este acerbă, iar lumea mă remarcă și pentru că pun pasiune în tot ceea ce fac.

Aurel Merezeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.