amanajare fereastră romantică

Am dorit să vă prezint un decor romantic pentru fereastră. Cea mai bună cale când dorești să arăți ceva este să realizezi fizic obiectul respectiv. Așadar am ales în show-room un perete pe care am început să-mi construiesc amenajarea pentru o fereastră romantică.

Proiectarea

Mai întâi am proiectat elementele care să intre într-un ansamblu cu lungime 150cm și înălțime 265cm. Vreau o draperie lungă, bogată, din 2 bucăți, iar la cornișă un pelmet simplu, drept pe care să aplic o broderie. La fereastră vreau să pun un roman-shade fronsat, cu aceeași pasmanterie aplicată pe bara de jos.

Sistemele pe care urmează să le folosesc sunt cu acționare manuală cu cordon. Sistemul Modulo 205 utilizat este destinat drapajelor duble (draperie și perdea) și permite montarea pelmetului pe un profil frontal, pe velcro. Sistemul poate fi montat direct pe tavan sau pe suporți. Ce este particular la Modulo 205 este canalul de glisare silențios, cu folie cu autolubrifiere.

Sistemul roman-shade-ului, care este montat chiar lângă fereastră, este proiectat puțin mai scurt, 120cm lungime și o înălțime de 154cm.

Materialele textile

Apoi am trecut să caut materialele textile potrivite. Pentru draperie am ales catifeaua Alaska, culoare roz Shell, de la Ashley Wilde. Îmi trebuie 2 bucăți și pentru că vreau ca draperia să fie bogată, aleg un model de rejansă cu 2 pliuri. Materialul are lățimea de 146 cm, deci calculez: am nevoie de 6 metri liniari.

Pentru pelmet aleg modelul Basic, drept, cu înălțimea de 20 cm: total 2,2 metri liniari de material. Pentru pasmanteria aplicată pe interiorul draperiilor, la margine, am nevoie de 5,3 metri liniari de broderie cu ciucuri. Iar la pelmet, am nevoie de alți 1,8 metri liniari de broderie aplicată.

Pentru roman-shade aleg un material de perdea mai suav. Modelul fronsat necesită însă 4 metri liniari de material. Pe bara de jos a roman-shade-ului aplic 1,25 metri liniari de broderie, voi pune aceeași pasmanterie aplicată și la pelmet.

Prețul final

Totalul rezultat este 5.597 lei* și include proiectarea, materialele, sistemele, diferite accesorii de pasmanterie și manopera croitoresei. Iar o fereastră romantică arată la final așa cum o vedeți în fotografie.

*preț valabil la data publicării articolului

Notă: citește aici mai multe informații despre autorul articolului, Alexandra Burda.

Draperie pentru o fereastră romantică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.