
Un magazin online pentru mobilier a devenit o soluție la îndemână pentru producția și distribuția mobilei. Dar piața este – încet, dar sigur – aglomerată la toate nivelurile, la nivelul marilor și micilor jucători. La nivel macro, companiile mari au făcut posibil ca oamenii să cumpere online mobilă din lanțurile globale de aprovizionare. Adesea, aceste companii oferă seturi de mobilier la un preț semnificativ mai mic decât producătorii locali. La nivel micro, companiile mici profită de influența internetului pentru a-și crea propriile magazine online de mobilă. În acest articol vrem să te convingem cât de important este să-ți diferențiezi propriul site de mobilă pentru a performa.
Un magazin online de mobilier ușor de utilizat
Toate magazinele fizice sunt, în teorie, „foarte ușor de utilizat”. Magazinele vând dacă clienții se pot uita în jur și pot înțelege produsele oferite, totodată asigurând consiliere pentru a răspunde la orice întrebări pe care le-ar putea avea clienții. Dar COVID-19 a perturbat acest scenariu relativ simplu și a mutat o bună parte din interacțiuni în online. Și înainte de pandemie internetul devenise sursa numărul 1 de informații pentru clienți. Cu atât mai mult un website de vânzări online este acum centrat pe comunicarea de informații utile pentru clienți. Asta înseamnă să le permiteți clienților să aibă aceleași experiențe pe care le-ar avea într-un magazin fizic. De la orientarea clientului printre categorii și evidențierea promoțiilor până la comunicarea instantanee prin chat.
Site-ul de mobilă care comunică cu clienții
Oferirea cât mai multor puncte de contact pentru clienți le oferă acestora încrederea necesară pentru a plasa comanda. Achiziționarea de mobilier este o decizie importantă, mai ales într-o economie dificilă, și poate fi o bătaie de cap să te întorci la magazin dacă ceva din comandă nu este corect. Magazinele online performante permit consumatorului să pună întrebări și să primească răspunsuri și, dacă magazinul oferă răspunsuri personalizate, comerciantul obține vânzări. Crearea unui mediu care atenuează cât mai mult posibil întreruperile de comunicare este critică. Pentru prea multe firme de comerț electronic, comunicațiile se termină imediat după vânzare. Te poți diferenția ușor dacă pui la punct pentru client un sistem de urmărire și după ce comanda lui a fost plasată. Acest lucru îi oferă acestuia asigurări suplimentare că investiția lui în mobilă este pe mâini bune.
Oferiți cât mai multe imagini ale produsului
O altă modalitate de a vă ajuta website-ul să iasă în evidență prin recrearea experienței în magazin este de a oferi clienților posibilitatea de a vedea cât mai bine produsele. Clienții preferă să viziteze în persoană un magazin fizic pentru că au posibilitatea de a vedea produsul, de a studia aspectul și a experimenta senzorial tapițeria, lemnul sau finisajul produselor. Oricare ar fi provocările, este important să le oferim clienților din magazinul virtual aceeași experiență. Să-i ajutăm să-și imagineze cât mai bine produsele noastre în casele lor.
Dezvoltați o experiență cu ajutorul site-ului
Ceea ce atât de multe magazine de mobilier nu reușesc să ofere online este posibilitatea clientului de a vizualiza produsele într-un mod familiar și personal. În magazinele fizice sunt create amenajări în care accentul este pus pe stil și design, pentru crearea emoției. O mare parte din experiența de cumpărare a mobilierului presupune capacitatea de a te plimba printre amenajările propuse și de a căuta inspirație. Showroom-urile virtuale au astfel o mare provocare pentru redefinirea experienței clienților. Recrearea acestui tip de experiență în mediul online plasează clienții într-un spațiu în care pot răsfoi printre cataloage permițându-le să descopere diferite spații și stiluri care se potrivesc casei lor. Cataloagele virtuale pot fi o experiență captivantă, comparabilă cu mersul printr-un magazin real și oferă clienților idei pentru a vedea cum ar putea arăta casele lor.
Vezi și alte metode de promovare pe care le poți lua în calcul pentru activitatea ta: