InteriorPRO - optimizam rata de conversie

Optimizăm rata de conversie atunci când vizitatorii site-ului tău nu cumpără. Unii doar se informează, mai întâi despre tine. Apoi, dacă te țin minte, revin ulterior și pentru produsele tale. Aici intervenim noi și analizăm, facem, cum se spune, CRO (CONVERSION-RATE-OPTIMIZATION).

Stăm de vorbă cu clientul (la propriu). Stăm de vorbă cu colegii tăi din vânzări, care răspund clienților. Testăm alte pagini, expresii, imagini, păstrăm și dăm prioritate conținutului care are conversie mare, din vizitatori în cumpărători. Inserăm în pagini îndemnuri mai motivante pentru client.


Personalizăm experiența online

Marile website-uri rețin comportamentul fiecărui vizitator și personalizează experiența în funcție de acesta, furnizând conținut relevant, direct legat de ceea ce caută.

Nu ai posibilitatea de a integra un astfel de software AI în site-ul tău? Încercăm noi să-i mimăm funcțiunile, la o scară mai mică. Punem la punct experiențe online cum sunt testele personalizate, ghiduri de cumpărături, calendare pentru programările vizitelor și altele.

Avem grijă de comunicarea online, să poată permite transfer de informație de tip text și imagini. Ideal, ce am discutat cu clientul vrem să rămână disponibil într-un istoric. Poate punem și un chat dacă există resurse umane disponibile. Într-un cuvânt, îmbunătățim interacțiunea cu clientul, indiferent dacă e prima dată la tine pe site, dacă a intrat să se informeze sau dacă e pregătit să cumpere.

Cum verificăm și optimizăm rata de conversie în paginile de produs

Modul cum descrii produsul pe site influențează atât atragerea cât și conversia vizitatorilor în clienți. Clientul care știe ce caută folosește întotdeauna în căutarea pe Google un termen specific, să spunem canapea din piele italiană. Ușurăm clientului sarcina să găsească produsul la tine pe site. Includem cea mai potrivită descriere, în termeni de căutare, în numele produsului.

Clientul vrea să cunoască dacă un produs îi rezolvă problema. Așadar, vom scrie cu subiect și predicat ce și cum rezolvă problemele produsul tău.

Produsul tău performează la ceva anume față de produsul concurenței? Sau serviciul care însoțește produsul este mai valoros decât al concurenței? Nu uităm să subliniem aceste lucruri în descriere.

Atunci când a fost proiectat un produs, cineva a ales pentru componente anumite materiale, special anume pentru el. Verificăm la fabrică de ce și cum se comportă acele materiale și ce beneficii aduc, apoi le scriem cu detalii.

Ce părere au clienții despre produsul tău? Recenziile clienților dau credibilitate site-ului. Recenziile bune devin postări excelente de folosit pentru platformele tale de socializare.

Poți include și o listă cu întrebări (și răspunsuri) legate de produs, pentru cele mai întâlnite sau previzibile probleme și riscuri.

Ai mai multe fotografii, schițe și video-uri neutilizate, care nu apar în pagina produsului. Ar fi cazul să apară dacă dorim să optimizăm rata de conversie.

Acordăm atenție filtrelor și căutării pe site

Ajutăm clientul să găsească mai ușor ce caută, să filtreze produsele pe baza unor caracteristici relevante.

Avem grijă ca recomandările de produse de completare, complementare sau alternative să fie bine corelate cu intențiile de cumpărare și cu stocul disponibil. Încurajăm astfel atât upselling-ul cât și cross-selling-ul.

Verificăm cum arată paginile pe telefonul mobil

Folosim instrumente asemănătoare hărților termice ca să vedem cum interacționează clienții cu paginile.  Apoi dăm atenție suplimentară modificării acestora pentru a fi văzute cum trebuie pe mobil.

Avem grijă ca imaginile să arate bine pe mobil, să fie mari, cu rezoluție bună și să se încarce repede.

Dăm atenție finalizării comenzilor

Clientul poate finaliza comanda și plăti utilizând telefonul mobil? De foarte multe ori un proces de checkout complicat mărește rata de abandon a produselor în coș.

Poate fi oferită plata în rate pentru cumpărăturile online? Generațiile mai tinere de clienți preferă să poată plăti în rate, atunci când se poate.

Se poate oferi sistemul cumpără online și ridică din magazin? Este varianta preferată de clienții care doresc repede produsul, cu costuri de transport mai mici.

Alte tactici pentru optimizarea ratei de conversie:

  • dacă oferta expiră (și ar trebui să expire destul de repede) poți utiliza un contor cu numărătoarea inversă
  • în cadrul unor promoții de tipul Black Friday poți anunța evenimente speciale de flash sale ca să ții clienții în priză
  • up pop-up ce le reamintește promoția curentă celor care uită să finalizeze și vor să încheie vizita pe site
  • ai fotografii de la clienții cu produsul cumpărat de la tine? sunt numai bune să le prezinți următorilor clienți

Vezi și alte metode și tactici de promovare, adaptate special pentru categoria produselor pentru amenajări interioare, magazinelor și producătorilor de mobilă și decorațiuni:

Block WordPress cu Meniu


Vrei să discutăm împreună despre cum putem colabora? Completează și trimite formularul. Te vom contacta în cel mai scurt timp.

error: Content is protected !!